Sabtu, 17 September 2016

Syi’ir Tanpo Waton

 Berikut ni Syairnya 
 استغفر الله ربّ البرايا # استتغفر الله من الخطا يا
ربّي زدني علما نافعا # ووفّقني عملا صالحا
يا رسول الله سلام عليك # يا رفيع الشان و الدرج
عطفة يا جيرة العالم # يا أهَيلالجود والكرم

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran….
(aku memulai menembangkan syi’ir)
Kelawan muji maring Pengeran ….
(dengan memuji kepada Tuhan)
Kang paring rohmat lan kenikmatan ….
(yang memberi rohmat dan kenikmatan)
Rino wengine tanpo pitungan 2X ….
(siang dan malamnya tanpa terhitung)

Selasa, 06 September 2016

Wulan Besar - Dzulhijjah 1437 H

sakbare wulan Selo (Dzulqo'dah)
Sak iki wis ngancik wulan besar (Dzulhijjah0
Biasane akeh bakul kewan qurban arupo wedhus ing pinggir ndalan
yen sapi biasane golek ing pasasr khewan utowo langsung ing ndeso
nemoni sing ngingu utowo ternak sapi langsung

Sabtu, 22 Agustus 2015

Rendang Garing Uni Upik

Sopo wae sig seneng masakan padangm tentune wis tahu nilikki rendang
sing neng jogja akeh  nemoni warung paang
nanging nek pingin tuku rendang thok
iso nggo oleh oleh
iso ngypba rendang kering Asli Padang
Uni Upik
ing dalan sisingamaraja  lor kecamatan Mergangsan Ngayogyakarta


Sabtu, 20 Juni 2015

Wulan Ramadhan 1436 H

Ing wulan Juni niki, Umat Muslim nglampahi  ibadah siyam ramadhan awit Kamis 18 Juni 2015.
ketingalipun sami kompak anatara keputusan pemerintah lan ormas Islam engkang ageng,,, kadios NU, Muhhamadiyah...

Kathah pengaosan (kajian) ing wulan meniko, biasanipu wonten kajian jelang buka Puasa (sakderengg Maghrib) kajian Ba'da sholat Isyak lan ba'da Shubuh

Mugi mugi ibadah kito sedoyo katampi kanthi sempurna dening Allah

Sabtu, 17 Januari 2015

Tepung Bumbu Qrezzpy

Ibu -ibu ,,biasanipun sering masak kagem keluarganipun,  biasanipun wanci enjang  dhahar  sekul lan  laukikpun tempe ..nggih?
engkang bade ngraosaken tempe engkang digoreng damel bumbu tepung qrezzpy ..monggo coba kemawon piyambak.
bumbunipun saget tumbas ing toko almishbah
ing botokenceng
nek taksih bingung lokasinipun saget sms ing 085725881971

Minggu, 01 Juni 2014

Wulan Sya'ban , sing biasane dijuluki RUWAH

Sak Iki dino Ahad (minggu) , 1 Juni 2014, 3 Sya'ban 1435 H, nek wong jowo bisane nyebut wulan ruwah...
biasane wong "kejawen" ngirim donga ing leluhur ing wulan ruwah iki kanthi nyekar,,
Ruwah kuwi mungkin maksude Ngaruhi Arwah....
aku yo kurang paham..luwih rincine..